Atitudinea ta față de bani. Te-ai întrebat vreodată în ce relație ești cu banii?

Te-ai întrebat vreodată în ce relație ești cu banii ?

Ce sunt banii? Sunt un schimb de energie. Îți dorești ceva, banii tăi ajung la persoanele care produc ceea ce-ți dorești. În orice relație, există un schimb energetic.

O întâmplare nefericită din viața mea m-a adus în situația de a descoperi că toți avem o relație cu banii. Mi-am pus această întrebare, când am fost nevoită să-mi fac o analiză a vieții mele într-un moment de răscruce de drumuri, când umblam ca musca fără cap și dădeam vina pe alții pentru ce mi se întâmplase.

În portofelul meu puteai găsi bani mototoliți puși neglijent, amestecați cu bonuri de benzină, chitanțe, monedele aproape că lipseau cu desăvârșire pentru că le aruncam în geantă sau prin buzunare. Cardurile de cumpărături stăteau lângă cardul de sănătate sau lângă cele expirate sau fără valoare, pentru reduceri la diverse magazine.

Când primeam rest monede mici aruncam banii în primul buzunar, sau în geantă, în cazul în care îl luam. Nu eram mulțumită când primeam sume mici și imediat ce le primeam îmi spuneam: eu sunt de vină de suma încasată, nu așa trebuia să procedez, trebuia să apreciez serviciul făcut pe măsura efortului depus, astfel aș fi încasat cât trebuia. Nu eram încântată decât de sumele mari, care veneau greu și, atunci când veneau, mai mult de jumătate se duceau pe cheltuieli, sume neachitate la termen.

Așteptând sume mari nu reușeam să fiu la zi cu plățile. Consideram că sumele mici nu mă ajută pentru că nu pot plăti tot ce am nevoie și mai bine merg și îmi cumpăr ceva ce-mi place, că o să vină și suma care o să mă ajute să plătesc tot. Oricine, oricând și oricum primea bani de la mine, de cele mai multe ori de pomană, rar cu împrumut. Mă ofeream singură să ajut pe cineva fără a mi se cere.

Când trebuia să plătesc dări către stat sau utilități o făceam cu părere de rău. Nu prețuiam banii pe care îi aveam. Consideram că mi se cuvin, iar atitudinea mea față de ei era lipsită de respect. Nu mă gândeam că până și ei sunt un dar divin și că nimic nu e fără voia divinității. Îmi spuneam mereu că nu banii sunt importanți, că eu îi fac pe ei și nu ei pe mine. Pentru mine important era sufletul unui om și nu banii.

Asta s-a întâmplat până într-o zi, când, fără să înțeleg de ce, banii nu mai veneau deloc la mine și acumulasem datorii pe care nu mai aveam cum să le achit. Abia atunci am început să caut să înțeleg de ce. E lecția mea, dar poate fi și a ta. Acum, după transformări profunde, care au implicat deopotrivă: reușite și nereușite, pierderi și câștiguri, speranță și deznădeje, am înțeles ce relație trebuie să am cu banii. Acum, datorită experienței transformărilor mele, a dezvoltării mele personale, ofer cu drag cunoștințele căpătate celor care au nevoie de ele, prin articolelele pe care le scriu.

Cum să te autoprogramezi pentru a avea bani și o viață bogată!

1. Îți vei schimba relația cu banii în bine dacă ai grijă de banii tăi și prețuiești orice sumă. Mulțumește divinității pentru orice sumă primită și fii recunoscător oricât ar fi de mică.

2. Fă-ți ordine în portofel, banii nu au ce căuta cu chitanțe și bonuri de casă sau carduri expirate.

3. Nu păstra portofelul gol, ai grijă ca în el să fie întotdeauna măcar o bancnotă care să aibă înscrisă cifra 5, sau 3 monede cu același marcaj.

4. Pentru a atrage alți bani, portofelul tău trebuie să fie ordonat cu bancnote aranjate și cu monede în compartimentul special. Când vei avea grijă de ei vor veni la tine, te vor căuta pentru că se vor simți atrași de contul și de portofelul lor.

5. Primește-i cu bucurie și recunoștință. Fă plățile cu bucurie, gestionează-i cu înțelepciune, transmite-le o invitație pentru frații lor, redă-le libertatea de a circula, pentru că asta este menirea lor.

6. Numele lor este ban, nu bănuț. Te rog să le spui pe nume. Nu îi alinta, că nu le place. Îi numești bănuți, păi atunci bănuți vei primi. Le spui pe nume BANI, și BANI vor veni.

Energia prosperității spune că:

  • de 10% din tot ce câștigi în fiecare lună să nu te atingi. Aștia trebuie să atragă alții,
  • de 10% din tot ce câștigi în fiecare lună fă-ți o bucurie pentru tine, doar pentru tine,
  • 10 % din tot ce câștigi într-o lună dăruiește-i.

Experienţele tale cu banii, şi cei cu care faci schimbul, reflectă gândurile, convingerile tale proprii despre tine însuți. Este ca atunci când te privești într-o oglindă. Ceea ce tu crezi despre bani și despre tine influențează relația ta cu banii. Totul este înăuntrul inimii tale, pentru ca fluxul continuu de bani să se reverse asupra ta trebuie să accesezi frecvența benzilor înalte, trebuie să ai recunoștință față de bani și gândirea unui învingător.

Învață să te iubești cu adevărat! Nu te mai judeca, nu-ți mai găsi greşeli, nu fi invidios, nu regreta trecutul şi nu te îngrijora despre viitor, pentru că accesezi frecvențe joase și noi nu suntem altceva decât suma alegerilor noastre. Griji, griji și numai griji, care te distrug. Iar ca rezultat rămâi cu nimic. Dacă ai sentimente negative (tristețe, ranchiună, invidie etc.), înlocuiește-le cu emoții pozitive: recunoștință, iertare, empatie. Întreabă-te de câte ori te-ai simțit rușinat din cauza lipsei banilor, astfel ai avut o atitudine critică față de alții. Critica și rușinea sunt atașate de starea de frică. Frica este starea interioară cel mai greu de suportat și distructivă în același timp. De aceea este mult mai ușor să găsești pe altcineva pentru a-l critica.

Alungă frica din viața ta! Cheia este iubirea față de tine, de oameni, de tot ce te înconjoară. Este imposibil să te iubești dacă te simți rușinat, sau dacă critici. Iubindu-te pe tine vei putea iubi oamenii și viața. Este timpul să înțelegi și să aplici înțelesul adevărat al trăirii în iubire.

Ți-a placut articolul?

Un comentariu la “Atitudinea ta față de bani. Te-ai întrebat vreodată în ce relație ești cu banii?

Lasă un răspuns