Feng Shui te ajută să ții energia negativă departe de casă dacă respecți câteva reguli simple

Acumularea energiei negative în casă poate provoca insomnie, probleme de sănătate și financiare, dar, cel mai des, certuri. Cum purifici energia casei prin câteva metode antice? Respectă principiile simple şi eficiente Feng Shui.

Există două tipuri de energii negative Feng Shui: Sha Chi și Si Chi.

  • Energia Sha Chi este cea care se află în exteriorul casei tale, ea provine de la structuri ascuțite, care pot fi naturale sau realizate de om, și care sunt îndreptate spre ușa casei tale sau spre una dintre ferestre.
  • Energia Si Chi este energia care îți dă stări de slăbiciune, tristețe, depresie. Această energie este prezentă în zonele în care au avut loc tragedii sau accidente grave, în clădirile noi construite în astfel de zone, dar și în clădirile vechi care au o istorie negativă.

Dacă energia care circulă în casa noastră este sănătoasă și are un circuit de curgere armonios va crea echilibru și armonie. Dacă energia este nesănătoasă și statică sau oprită de anumite bariere, va crea haos în jurul nostru și în noi înșine. Acest lucru poate duce la boli, ghinion, pierderi, tristețe.

Vibrațiile negative, sau energia negativă, poate intra în casa noastră, fără să ne dăm seama. Vibrațiile negative sunt create de experiențe negative, care se blochează în aura oamenilor, animalelor și lucrurilor.

Tradiția Feng Shui, veche de mii de ani, te poate ajuta să elimini aceste energii negative și să le ții la distanţă, pentru ca atmosfera din casa ta să fie armonioasă și echilibrată. Pentru a le ține la distanță au apărut legende despre broasca cu trei picioare și ban în gură care aduce prosperitate, despre rațele mandarin care asigură stabilitate în cuplu, despre elefantul cu trompa în sus care aduce noroc în toate planurile, despre pisica Maneki Neko și câte altele. Toate acestea au rol comercial și pur decorativ, nu influențează în niciun fel. Le putem încărca prin autosugestie, dar odată ce am uitat semnificația lor, își pierd valoarea.

Nu există principii sau reguli Feng Shui care să fie general valabile. Doar în urma măsurătorilor și calculelor putem afla unde se află cea mai bună energie în casa noastră. Dacă nu putem apela la un specialist, este bine să ne bazăm pe regula de bază Feng Shui și anume o casă curată, în care totul să fie în armonie.

Dezordinea este un inamic al energiei pozitive. Ai lucruri în casă care nu au un loc al lor și stau mereu fie pe masă, fie pe noptieră sau oriunde îți vine. Găseștele un loc al lor într-un spațiu de depozitare, nu la vedere.

Nu depozita nimic sub pat, astfel încât să nu blochezi circulația energiilor pozitive. Unele lucruri vechi din casa ta pot atrage energiile negative și ar trebui eliminate cât mai repede. Curăță toate dulapurile şi rafturile, renunță la obiectele inutile și eliberează spațiile aglomerate.

Repară obiectele defecte din casă pentru că un obiect defect atrage ghinionul. Unge ușile să nu scârțâie, repară clanțele, schimbă becurile arse, schimbă robinetele care picură, pune totul în ordine, pentru că asta înseamnă armonie în casă. O stricăciune atrage după sine o altă stricăciune. Atunci când ai robinete sau țevi care curg prin casă, se produce o scurgere de energie care se va reflecta în situația ta financiară, adică vei pierde bani.

Folosește intrarea principală în casă pentru a nu limita energia pozitivă și oportunitățile din viață. Soluția ideală pentru ușa de intrare în locuință este o ușă din metal. Intrarea principală în casa ta este poarta de intrare a energiei pozitive Chi și de eliminare a energiilor negative. Stropește ușa de la intrare din când în când cu o mixtură din apă, lămâie și sare. Pune la intrarea în casă clopoței de vânt sau clopotul tibetan. Acordă mare atenție holului şi pune un covoraș de intrare colorat în fața ușii. Nu lăsa pantofii în holul de la intrare, la vedere, doar dacă vrei să vinzi acea casă.

Șterge praful de pe dulapurile din bucătărie dacă între ele și tavan este loc, pentru că praful adunat este o energie moartă.

Ușa de la baie trebuie mereu închisă.

Ferestrele și oglinzile trebuie să fie foarte curate.

Aprinde din când în când bețișoare parfumate cu salvie, santal, portocală, sau arde tămâie.

Presară sare în colțurile camerelor, las-o 48 de ore, apoi strânge cu aspiratorul sau mătura, fără a o atinge, și arunc-o. Presară sare pe covor, las-o o oră și apoi aspiră. Se utilizează circa 3 până la 6 linguri de sare pentru o cameră de mărime mijlocie.

Ai grijă la oaspeții care îți intră în casă. Acesta este principalul motiv al vibrațiilor negative din casă. Obiceiul de a invita prieteni, sau chiar rude, la noi acasă poate aduce neajunsuri, deoarece odată cu ei vor intra și energiile lor, iar acestea vor rămâne în casa noastră. Pentru a păstra o casă armonioasă, evită de a invita pe oricine, oricând, în casă. Întâlnește-te cel mai des la restaurant sau în orice alte locuri, astfel încât energia negativă să nu intre în casă și să rămână acolo pe termen nelimitat. În Feng Shui se spune că, asemenea oamenilor care intră în casă pe ușă, tot așa pătrunde și energia vitală Chi.

Instalează o lampă deasupra mesei unde mănânci și să ai scaune în numar par, pentru că aduc fericire și armonie în familie.

Nu păstra trofee de animale în casă. Animalele ar trebui să fie ucise pentru a putea supraviețui, nu pentru a ne demonstra puterea.

Nu păstra florile uscate, ele conțin energie negativă. Florile uscate sunt moarte, Chi-ul lor vital a dispărut.

Nu păstra cadouri din partea unor rude sau prieteni negativi. Deseori, când folosim lucruri care nu ne-au fost dăruite din dragoste sau prietenie, preluăm energia negativă a acestor lucruri. Donați aceste lucruri cu plăcere altor persoane. Încărcați-le voi cu iubire dăruindu-le cu plăcere. Acceptați lucrurile altora doar dacă sunt de la persoane care vă iubesc. Obiectele pe care le iubim, dar şi cele care ne trezesc amintiri plăcute, contribuie la îmbunătăţirea stării nostre de sănătate.

Mobila reprezintă o cheltuială importantă și deseori o să încercăm să cumpărăm mobilă de la magazine second-hand. Mobila moale, precum canapele și paturi, păstrează energiile experiențelor anterioare. Paturile nu trebuie să fi fost folosite de alții, pentru că toate problemele lor vor începe să facă parte din viața noastră.

Nu cumpărați sau păstrați un lucru furat. Indiferent de cât de tentant ar fi, este greșit, pentru că economisiți bani, dar la un cost imens. Lucrurile furate au energie negativă. Aruncă, sau inlocuieste, vesela ciobită, ustensilele reparate prost, sau aparate electrocasnice defecte. Toate acestea blochează energia vitală din interiorul casei tale.

Schimbă perdelele și draperiile cu dungi sau pe cele grele și sumbre. Dungile sunt considerate bare simbolice, un obstacol care împiedică tot ceea ce vine din exterior.

Plantele au puterea de a amplifica energia pozitivă. Plantele adaugă culoare, viață, oxigen şi energie pozitivă în orice spațiu sunt amplasate. Atenție, nu aduce în casă plante care au frunze ascuțite, cactuși sau bonsai (ei au o energie închisă a marilor copaci), nu împrăștie energii pozitive.

Oglinzile sunt folosite în decorarea interioarelor conform principiilor Feng Shui, ele trebuie amplasate astfel încât să reflecte doar lucruri și obiecte încărcate pozitiv, plante de interior, un tablou care reprezintă natura. Specialiștii Feng Shui recomandă să evităm montarea oglinzilor în camera copiilor sau în dormitor, ele nu trebuie să reflecte imaginea ușilor, în mod special pe cea a băii, iar în dormitor trebuie să avem grijă ca oglinda să nu fie poziționată cu fața spre pat.

O bună aerisire zilnică a casei, deschizând ferestrele și ușile simultan, este esențială pentru că, atunci când lumina naturală și aerul proaspăt pătrund în casa noastră, scăpăm cu uşurință de energiile negative, surse de boală și de stres.

Un câine, o pisică, sunt binevenite, întrucât aceste animale activează energia Chi.

Ți-a placut articolul?

Lasă un răspuns