Feng Shui pentru baia ta. Camera de baie, mai importantă decât crezi !

Specialiștii Feng Shui spun că baia este centrul energetic al casei

Apa reprezintă bogăția și prosperitatea, are o influență puternică asupra celorlalte energii ale casei. Prin aplicarea corectă a regulilor Feng Shui în amenajarea băii, vei aduce armonie și bogăție în familie, datorită energiei binefăcătoare a apei.

Păstrează-ți camera de baie curată, este mai important decât crezi. Se pare că aici energia chi se pierde foarte repede, prin canalele de scurgere de la chiuvetă și de la cadă, prin vasul de toaletă, sau prin toate țevile care transportă apa.

În Feng Shui este importantă armonizarea celor 5 elemente: apă, lemn, pământ, foc, metal. Baia are nevoie de elementul pământului, care este mai puternic decât apa, pentru a stabiliza nivelul de energie. De obicei, această încăpere este mică și va trebui să apelezi la un mic truc pentru a aduce toate cele 5 elemente într-un singur obiect semnificativ. Astfel, poți plasa în baie un tablou pătrat, pentru că reprezintă pământul, cu ramă neagră, semnificând apa, cu ceva alb mat, sugerând metalul, o plantă în pictură, pentru a adăuga lemnul, și ceva roșu, pentru a reprezenta focul.

Nu păstra nimic vechi și uzat în baie. Această încăpere trebuie să fie pusă la punct cu toate cele necesare, funcționale și fără pic de mucegai.

Baia reprezintă prosperitatea și bogăția, astfel că oricine își dorește ca această energie să curgă nestingherită. Este important ca baia, și mai ales ușa acesteia, să nu se afle față în față cu ușa de intrare în casă, întrucât astfel se pierde energia Chi, care se va scurge în afara casei. Aceasta poate fi corectată prin agățarea unei oglinzi pe exteriorul ușii de la baie, blocând în acest fel circulația fluxului negativ.

Conform tradiției Feng Shui, o baie murdară, dezordonată și inestetică, va ajuta ca finanțele tale să se ducă pe apa sâmbetei.

Instalațiile sanitare și țevile trebuie să fie în permanență în bună stare de funcționare. Lunar, toarnă o jumătate de bicarbonat de sodiu pe țeava de scurgere, după care toarnă o cană cu oțet. Lasă ca substanțele să acționeze timp de 10 minute, după care curăță țevile cu apă fierbinte de la robinet. Curăță faianța și obiectele sanitare cu o soluție din bicarbonat de sodiu și oțet. Astfel, vei ține și microbii și mucegaiul la distanță.

Decorează-ți baia în culori pastelate, calde sau reci, precum sunt bejul, cremul, somonul, diferitele nuanțe de maro sau albul pur. Poți folosi piatra naturală, marmura și lemnul în decorul acestei încăperi.

Capacul vasului de toaletă trebuie ținut mereu coborât.

Acoperă scurgerile de la chiuvetă și de la cadă cu dopuri speciale.

Amenajează în camera de baie un mic colț verde, cu tulpini de bambus.

Ușa de la camera de baie trebuie să fie mereu închisă.

Dacă este posibil, așază un paravan între vasul de toaletă și restul încăperii.

Foarte important este ca oglinda din baie să fie întregă, fără crăpături, și mereu curată. Oglinda nu trebuie să reflecte vasul de toaletă pentru a nu dubla ghinionul. Dacă ușa de la baie se deschide în afară, așază o oglindă pe partea exterioară a ușii, pentru a crea iluzia că ușa dispare. Motivul pentru care este recomandat ca oglinzile să fie montate pe ușa băii este faptul că acestea au, în practica Feng Shui, capacitatea de a face o ușă sau un perete să dispară din punct de vedere energetic. De asemenea, oglinda poziționată în afara ușii de la baie are rolul de a împiedica energia să pătrundă în baie și astfel să se risipească în canalizare. Dacă ușa de la baie este în linie dreaptă cu ușa de intrare în casă este obligatoriu să pui o oglindă pe ușa băii.

O sursă de energie negativă este coșul de rufe. Regulile Feng Shui spun că rufele murdare, ca oricare alt obiect murdar, degajă energie negativă. Alegerea unui coș de rufe care să fie mereu închis, ar fi o soluție, dar, dacă poți, ar fi mai bine să găsești un alt spațiu decat baia pentru coșul pentru rufe murdare.

Decorarea încăperii de baie trebuie să fie cât mai interesantă și, mai ales, să te facă să te simți confortabil. Această cameră trebuie să ți se pară cât mai atractivă atunci când îi calci pragul pentru a-ți curăța corpul. Folosește prosoape de bună calitate, aurii, pentru a aduce în față energia bogăției și prosperitatea.

Dezordinea nu ar trebui să existe în acest spațiu intim. Dacă totuși, se întamplă să fie un oarecare talmeș-balmeș în baia ta, atunci încearcă să-l păstrezi la un nivel minim. În nici un caz să nu se regăsească aici ustensile care țin de bucătărie.

Dacă baia ta are fereastră, deschide-o, pentru a permite aerului să pătrundă în încăpere. De asemenea, acest lucru va permite și o mai bună circulație a energiei chi proaspete. Aerisește baia, pentru a îndepărta energiile „moarte”, stagnante, sau care blochează foarte mult spațiul. În această cameră se regăsește foarte multă energie irosită.

Produsele pe care le folosești pentru menținerea curățeniei trebuie să fie cât mai naturale, pentru a ajuta la păstrarea unui chi proaspăt și vibrant.

În timpul zilei, este preferabil ca în baie să existe cât mai multă lumină. Nu cheltui prea mulți bani pentru punerea la punct a băii tale, dar asigură-te că cel puțin ai creat iluzia unei investiții suficiente în acest spațiu.

Ți-a placut articolul?

Lasă un răspuns