Feng Shui pentru amenajarea bucătăriei

Yin și Yang sunt cele două aspecte primare ale forței Chi (qi). Yin e principiul feminin al naturii, pasiv și slab, Yang e principiul masculin al naturii, activ și puternic.

Punctelor cardinale N, E, S, V, NE, SE, SV, NV le corespunde o energie aparte, iar amplasarea obiectelor se face pentru a amplifica sau a reduce această energie.

Fiecare dintre cele cinci elemente primordiale poate stimula sau amplifica un aspect al vieții. Cele cinci elemente sunt: Foc, Pământ, Apă, Metal și Lemn.

Feng Shui nu înseamnă să îți redecorezi casa, ci să lași energia pozitivă să curgă lin, nestingherită, în jurul tău, „ca apele unui râu”, cum spun chinezii.

Înțelepciunea orientală aseamănă bucătăria unei locuințe cu stomacul, care, după cum bine știm, are un rol important pentru trup. Prin urmare, dacă totul în bucătărie este în armonie, atunci și sănătatea va fi bună. Specialiștii Feng Shui spun că așa pornesc fluxurile de energii bune în viață, iar o mică schimbare în bucătărie poate readuce echilibrul de care ai nevoie.

Bucătăria este considerată, în tradiția chineză, inima casei. Este locul din casă care are nevoie de o atenție specială, pentru că influențează direct sănătatea și starea de bine a familiei. Și, cum întotdeauna există un schimb de energii între noi și mediul din jur, acest loc va influența și bucătarul, iar asta se va vedea în mâncarea de pe masă.

Există o asemănare între noi românii și chinezi deoarece în cultura lor, ca și în tradițiile noaste, cantitatea de mâncare ce se găsește în casă este asociată cu bunăstarea. De aceea, este bine ca frigiderul și cămara să fie mereu pline, ca să îți meargă bine.

Poziția bucătariei în casă este foarte importantă, dar, cum în general mai toți suntem ignoranți în privința principilor Feng Shui, nu construim o casă ținând cont de acestea, cum nici nu alegem să cumpărăm un apartament care să corespundă acestor principii.

Conform regulilor Feng Shui, ușa de intrare în bucătărie nu trebuie să fie amplasata față în față cu ușa de intrare în casă, dar nici față în față cu ușa de la baie. Energiile celor două încăperi nu trebuie să se întâlnească și să se întrepătrundă niciodată.

Așadar, nu ne rămâne decât să ne bazăm pe trucurile Feng Shui ca să întorcem energiile bune spre bucătăria noastră. Aceastei încăperi trebuie să îi acorzi cea mai mare atenție în privința curățeniei și să îi dai un aspect primitor.

Sursele de lumină de mai multe intensități, pot influența în bine energiile. Nu aglomera în bucătărie toate electrocasnicele pe care le găsești în magazine, rezumă-te la cele esențiale, iar dacă e careva stricat, repară-l sau aruncă-l. Orice obiect defect, ciobit, cu pete de rugină, sau reparat prost strică fluxul de energie bună.

Nu lăsa coșul de gunoi plin pentru mult timp, pentru a nu lăsa fluxul energiilor bune să stagneze.

Această încăpere este locul ideal pentru plante ornamentale sau măcar a unor tablouri sau gravuri ce reprezintă natura, în toată splendoarea ei.

Aragazul este piesa centrală în bucătărie. Trebuie să-l așezi astfel încât să poți avea o vedere de ansamblu asupra bucătăriei sau asupra ușii de intrare în bucătărie. Dacă este greu să-l orientezi astfel, folosește o oglindă, deasupra lui, orientată spre intrare. Nu lăsa niciodată, dar niciodată, aragazul murdar, deoarece el simbolizează prosperitatea și bunăstarea. Procedează la fel și cu blatul de lucru, pe care trebuie să-l păstrezi impecabil și degajat, dacă vrei să ai armonie în casă.

Încearcă pe cât posibil să așezi aragazul, frigiderul și chiuveta în colțuri diferite ale bucătăriei, astfel încât, trasând o line între ele, să formezi un triunghi. Acest aranjament este foarte important deoarece elementele apă și foc nu trebuie să stea niciodată alăturate.

În privința cromaticii, este premisă toată gama de culori, cu excepția negrului și a roșului, care trebuie să fie doar pentru accesorii.

Nu încercați să energizați bucătăriile cu oglinzi sau figurile Feng Shui.

Elementul foc nu trebuie așezat în sectorul de nord-vest, acesta este numit „Focul de la Poarta Raiului” și aduce ghinion celui ce aduce banii în casă, creează neplăceri financiare.

Ți-a placut articolul?

Lasă un răspuns