Feng-shui, câteva recomandări simple pentru dormitor

Iată câteva recomandări ale specialiștilor în feng-shui, care, aplicate total sau parțial, vă pot aduce mai mult succes în viața intimă ori vă pot îmbunătăți considerabil „norocul” în dragoste.

În dormitor, patul trebuie să fie mai încăpător decât persoanele care dorm în el, deoarece un pat de dimensiuni reduse poate restricționa potențialul de a acumula succes în viața de cuplu. Un pat cu o tăblie solidă, lipită de perete, este soluția ideală.

Lumina nu trebuie să fie puternică, ci să contureze o atmosferă relaxantă. O alegere bună ar fi amplasarea pe peretele de care este lipită tăblia patului a unui tablou ce reprezintă un cuplu sau un peisaj montan.

Orice simbol care amintește de apă, chiar și un tablou, nu ar trebui să se regăsească în dormitor.

Aveți unul sau mai multe sisteme electronice în dormitor? În Feng-shui se spune că televizorul „omoara” somnul liniștit și viața de cuplu. Dacă vreți neapărat să aveți un TV în dormitor, acoperiți-l pe timp de noapte cu o țesătura moale și suficient de deasă pentru a obstrucționa circuitul de energie negativă în încăpere.

Cărțile, ziarele sau revistele așezate pe noptieră, hainele aruncate la întâmplare, sau echipamentele de gimnastică, nu-și au locul într-un dormitor.

Plantele, florile uscate sau artificiale, aduc energie negativă, deci înlăturați-le. Puteți amplasa în dormitor plante în ghiveci, ajută la menținerea și chiar la îmbunătățirea stării de sănătate. Este bine să așezați trei ghivece mici cu plante vesele în spațiul de odihnă.

Dacă aveți oglindă în dormitor, aceasta nu trebuie să reflecte ușa sau fereastra, deoarece „impinge” în afară energia sau fluxul Chi. În cazul oglinzilor, orientate spre pat, nu numai că te fac să cheltuiești bani, dar pot distruge cu timpul și relația de cuplu.

Un pat poziționat cu picioarele spre ușa de intrare în dormitor se află în poziția „mortului”, malefică din punct de vedere Feng-shui. Dacă nu aveți de ales, și trebuie să amplasați patul astfel, ar trebui să așezați un mic obiect decorativ sau de mobilier între picioarele patului și intrarea în dormitor, pentru a se dispersa efectele energetice negative. Este util să aranjăm mobila astfel încât măcar picioarele din față să stea pe covor.

Din punct de vedere cromatic, se recomandă nuanțele pale, odihnitoare. Verde sau albastru pal, galben-crem, culoarea untului, aceste tonuri încurajează buna relaționare și optimizează viața de cuplu. Se vor evita culorile tari, iar cuverturile vor fi alese în aceeași notă, cu motive și culori regăsite în natură.

Dormitorul este considerat, în filozofia Feng-shui, un spațiu sacru, al refugiului și al păcii, un loc privilegiat în care ne reîncărcăm fizic, spiritual și emoțional. Dormitorul Feng shui este mai importante decât crezi. Din moment ce ne petrecem aici cam o treime din viață, se impune echilibrarea și decongestionarea la maximum a acestui spațiu. La un calcul simplu, vom constata că în nicio altă cameră a casei nu stăm la fel de mult timp. Această cameră se poate numi camera cu cele mai multe obiecte la „dublu”, câte două din fiecare obiect.

Dacă spațiul permite, aranjează două fotolii langă o măsuță, patul neapărat să aibă două noptiere, chiar dacă amenajarea dormitorului o vei face când ești singur, nu îți dorești să rămâi așa toată viața, fă totul pentru a atrage în jurul tău o energie care să țină singuratatea la distanță.

Dormitorul trebuie să fie permanent curat și ordonat. Este recomandat să evităm aglomerarea multor piese de mobilier sau obiecte decorative, să ținem ușile dulapurilor mereu închise, sertarele și etajerele aerisite.

Spațiul de sub pat nu trebuie folosit pentru depozitarea lucrurilor.

Dormitoarele, este bine să aibă o singură ușă. Dacă totuși, aveți un dormitor cu mai multe uși, e important să le țineți închise, mai ales atunci când dormiți.

Un proverb românesc spune că acolo unde nu intră soarele pe geam, intră doctorul pe ușă. Feng shui-ul confirmă aceasta afirmație, insistând ca în camera de dormit să intre cât mai multă energie solară. Însă noaptea vom folosi draperii, obloane sau jaluzele, astfel încât să ținem întunericul exterior departe de dormitor.

Dacă dormitorul are baie proprie, ideal este ca ușa de la baie să fie închisă pe timpul nopții.

Dormitoarele Feng shui îți pot aduce multe beneficii dacă ții cont de câteva reguli simple. Încearcă și tu aceste trucuri, pentru stabilirea armoniei, a iubirii și a înțelegerii.

Ți-a placut articolul?

Un comentariu la “Feng-shui, câteva recomandări simple pentru dormitor

Lasă un răspuns