Eclipsele ne influențează viața

In iulie încep eclipsele verii anului 2018, eclipsa de Soare din 13 iulie este a 12-a eclipsă parțială din secolul al XXI-lea. Este prima din cele 3 care au loc în această vară și este un demo pentru următorii doi ani (2019-2020), când nodurile lunare se vor afla pe axa Rac-Capricorn.

Eclipsele solare aduc schimbări profunde. Această eclipsă parțială din 13 iulie deschide un nou ciclu, care ne va lumina calea pentru următorii ani, până în 2020. O eclipsă toatală de lună va avea loc pe 27 iulie. Este momentul în care Soarele și Luna se întâlnesc în zodia Rac, cele două săptămâni dintre eclipse au o încărcătură specială, vom avea tot felul de trăiri cărora le vom face cu greu față, deoarece ele sunt în subconștientul nostru de foarte mult timp.

Evenimente trecute, ce pot data chiar din copilarie, amintiri vechi nostalgice apar când Marte retrograd este în conjuncție cu Nodul Sud. Este momentul să închidem poarta trecutului prin anularea evenimentelor mai puțin plăcute.

În general, eclipsele aduc schimbări majore în viețile noastre, ele se ocupă de lucrurile restante, de problemele neglijate, de relațiile care ne țin pe loc. Prezența Nodului Nord lunar în acest context astral va deschide oportunități noi de schimbare. Este o Eclipsă care ne testează abilitățile, talentele, ce am ales în trecut să facem în viața noastră.

Semnul Rac ne vorbește despre siguranță și stabilitate, familie. Simbolul Sabian al gradului 21 Rac, gradul Eclipsei, poate aduce lacrimi de bucurie sau de durere. Simbolul sabian al gradului 20 Capricorn, gradul lui Pluto retrograd, va amenda tot ce nu este divin, iar intuiția ne va duce către ceea ce trebuie să facem în acord cu divinul.

Încărcătura energetică pe care o experimentăm acum va crește și ne va susține procesul de ascensiune. Eclipsa solară în Rac aduce energia renașterii, Universul ne trezește ca să putem vedea planuri pe care nu le-am luat în considerație până acum, ne obligă să descoperim părți din adâncul sufletului nostru pe care trebuie să le trezim.

Eclipsele din luna iulie ne obligă să acceptăm schimbările apărute în noi din ultimii ani și să schimbăm calea pe care mergem, pentru că a venit momentul unui nou drum. Este momentul să ne punem întrebări, să stăm de vorbă cu sufletul nostru și să facem ceea ce ne dorim cu adevărat pentru viața noastră. Universul ne va ghida dacă vom fi deschiși către cele mai profunde părți ale sufletului nostru și ni se vor releva răspunsuri.

Dacă vom fi relaxați și deschiși către Univers această eclipsă de soare va debloca oportunități nebănuite. Toată luna iulie va fi o lună de curățare, de închidere a unor răni, a unor tipare vechi ale noastre sau ale familiei noastre. Este un „șut în fund” dat de Univers, dar pentru asta trebuie curățare, transformare, eliminare.

Eclipsa de Soare aduce la suprafață evenimente care se manifestă în exterior, la care participăm cu sau fără voia noastră, „se întâmplă ceva”, se ard niște etape de viață, se consumă o serie de tensiuni, în special în relații. Putem fi de nerecunoscut deoarece ne dăm jos măști care au ascuns adevăruri dureroase, ne pune față în față cu emoții și resentimente dureroase, îngropate de vii, aduce o criză de sinceritate, dar această criză este binevenită pentru că pune bazele unui proces de vindecare.

Ne putem confrunta cu tot felul de emoții care vor iesi la suprafață, cu somnolență sau agitație, cu doruri și melancolii urmate de îndrazneală și forță, cu amintiri care devin foarte vii și care acum vor rămâne în trecut pentru totdeauna, cu vise clarificatoare sau intuiții puternice. Acum vom da vina pe alții, vom condamna, iar în final ne vom recunoaște în ei.

Eclipsa de Soare ne obligă să curățăm gunoaiele din trecutul nostru, se întâmplă ceva în exterior, în relația cu ceilalți, ca să ne întoarcem privirea spre interiorul nostru.

Eclipsa de Lună ne ajută la introspecție interioară, la demascarea unor frici pe care le știam, dar nu doream să le recunoaștem. Vom conștientiza greșeli pe care le-am făcut și vom da dreptate persoanelor care ne-au spus despre aceste greșeli, numai că acum ne doare că au avut dreptate. Ne facem autocritică, înfruntăm regrete, resentimente, remușcări și luăm măsuri, eliminăm oameni și activități în funcție de ceea ce aflăm despre propria persoană.

Eclipsele au rolul de a ne ajuta să curățăm niște răni pentru a accelera vindecarea. E bine să facem tot ce simțim că ne este potrivit, să bem foarte multă apă, să facem băi parfumate relaxante pentru că apa este un excelent suport pentru curățarea emoțională. Putem purifica și ridica vibrația locuinței prin arderea salviei, tămâiei. Sarea neiodată ajută la purificare, poate fi pusă pe prag și în colțurile casei, lăsată o zi, doua, apoi aspirată și aruncată.

Tot ce trăim poate face parte din întoarcerea ACASĂ, trebuie doar să căutăm drumul și să-l curățăm.

Ți-a placut articolul?

Lasă un răspuns