Dorințele ne sunt împlinite dacă știm, înțelegem și aplicăm Legile Universului

„Când îţi doreşti ceva cu adevărat, tot universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău” (Paulo Coelho)

Egiptul a fost leagănul învățăturilor ezoterice, este locul unde, acum mii de ani, a apărut cunoașterea pământenilor despre ezoterismul pur. În urmă cu 5.000 de ani în Alexandria a trăit legendarul alchimist Hermes Trismegistul, el fiind socotit unul dintre Marii Înțelepți Inițiați ai lumii. Era atât de înțelept încât după moarte a fost zeificat și este cunoscut sub numele de Thoth la egipteni, Hermes la greci și Mercur la romani. Cunoștea secretele divinității, a scris cărți inițiatice sacre, precum și cele 7 Legi ale Universului vizibil și invizibil. Despre el se spune că ar fi „Tatăl Înţelepciunii Oculte”, cel care a pus bazele astrologiei şi alchimiei. Egiptenii l-au numit „Mai Marele Marilor”.

Astfel, a luat ființă Hermetismul, care are la bază sistemul celor 7 Legi fundamentale ale Universului. În hermetism totul este un sistem de legi, care se manifestă pe plan mental, material și spiritual, guvernând Universul. Legile sunt o revelație oferită celui care caută unirea cu divinitatea. Se spune că cel care cunoaște și înțelege aceste legi posedă cheia secretă de la Templul Cunoașterii Adevărate. Aceste legi sunt cunoscute sub numele de Kybalion.

Cunoașterea Legilor Universului fără a fi aplicate este ca și când am avea o masă bogată în fața căreia murim de foame. Ignorând Legile Universului, atunci când suferim nu vom ști unde am greșit. După ce veți citi cele 7 Legi ale Universului, poate veți spune: „În principiu, știu toate astea, dar nu le pot aplica, pentru că nu știu cum”. Și este drept, trebuie să învățăm să punem în practică aceste legi. Se spune că venim pe Pământ pentru a urma cursurile la școala existenţei materiale și că ne vom naște de atâtea ori până când vom ajunge la evoluția spirituală care produce revelația înțelegerii și abia atunci vom obține diploma de absolvenți ai vieții veșnice.

Aceste legi, independent că le știm sau nu, că le înțelegem sau nu, că suntem de acord cu ele sau nu, ele există și se manifestă. A încerca a le accepta, a le înțelege și a le folosi ne ajută în găsirea armoniei cu noi înșine, cu lumea și cu natura. Numai așa vom reuși să ne înțelegem lecțiile pentru care am ales această experiență pe planeta Pământ. Alegerea de a fi în acord cu aceste legi ne aparține, fiind înzestrați cu liber-arbitru, deci ai grijă ce alegi. Ar fi bine să conștientizăm că tot ce suferim, toate bolile care vin, sunt rezultatul încălcării acestor Legi care gurvenează Universul. Cunoașterea și aplicarea lor ne va aduce pacea și armonia, acestea fiind semnele evoluției noastre.

Cele 7 Legi hermetice (Legile Universului) sunt următoarele:

Legea Mentalismului

„Universul acesta este Creaţia Minţii Divine, el, ca un Tot, fiind Spirit”.

Absolut totul începe cu un gând, cu cât vom controla mai bine gândurile proprii, cu atât vom menține controlul reacțiilor la diverse scenarii de viață. Totul este în capul nostru. Dacă ne imaginăm că oamenii sunt buni, plini de iubire, veseli sau amabili, imediat această lege începe să lucreze și vom avea această imagine în mintea noastră și tot așa vom percepe și ce este în jurul nostru. Așa ne putem focusa pe prosperitate, gândind că suntem liniștiți că avem tot ce ne este de trebuiță vom atrage fluxurile de energie care ne vor ajuta să împlinim ceea ce ne imaginăm și ne dorim. Așa trebuie folosită Legea Mentalismului pentru a ne face viața frumoasă.

Prin voință, gândurile trebuie îndreptate către acțiuni benefice, care au vibrații înalte. Viața este un drum de dezvoltare personală, iar autocunoașterea reprezintă drumul către cunoașterea Divinului suprem, în concordanță cu dorințele noastre. Adevărata putere a minții tale este nebănuită. Folosește-o cu minte ! Și, mai ales, ai grijă ce îți dorești, că poate se întâmplă !

Legea Corespondenţei

„Ceea ce este sus este și jos. Ceea ce este jos este şi sus”. 

Aceasta explică faptul că totul este o armonie, o corespondență între planuri, material, mental și spiritual, diferența fiind doar nivelul de vibrații, deoarece totul în Univers, inclusiv noi, provenim din aceași sursă. În Templul lui Apollo din Delphi, Grecia, există o scriere care face referire la această lege : „Cunoaște-te pe tine însuți și vei cunoaște toate tainele Zeilor și ale Universului”.

Legea Vibratiei

„Nimic nu este static, totul se mișcă, totul vibrează”.

Aceasta înseamnă că, pretutindeni în Univers, totul se mișcă, totul vibrează. Noi, oamenii, suntem energie pură iar vibrația noastră este la frecvențe diferite, în funcție de gradul nostru de evoluție spirituală, de la vibrațiile joase ale materiei până la cele foarte înalte ale spiritului pur. Există vibrații ale vizibilului, precum și vibrații dincolo de vizibil. Acesta este secretul pe care se bazează Legea Atracției, vibrația.

Tot ceea ce manifestăm, emoții, gânduri, sunt vibrații și cel mai important este că ne putem controla gândurile, și așa putem menține vibrația într-o bandă de frecvențe înalte, care să ne aducă bucuria și împlinirea dorințelor. În hermetism se spune că „cel ce stăpânește principiul vibrației în toată splendoarea sa, va fi stăpânul sceptrului puterii“. Asta înseamnă că tot ce este gândire negativă (care este o bandă de frecvențe joase) să o transformăm în găndire pozitivă (care este o bandă de frecvențe înalte). Pentru a ne ridica vibrația putem practica rugăciunea, mantrele, meditația, oricare dintre acestea ajută la creșterea vibrațională.

Legea Polarității

„Totul este dual, orice lucru are doi poli”.

În orice lucru sunt două aspecte opuse, între care sunt intercalate grade diferite. Tot ce pare a fi opus, în realitate sunt de fapt două extreme ale aceluiași lucru. Gerul și canicula reprezintă același fenomen, dar ele sunt doar diferite în grade. Depinde de noi cum ne ridicăm vibrația și cum transformăm frica în curaj, ura în iubire, totul ține de puterea noastră de transformare a gândurilor și de a folosii cunoașterea acestei legii.

Legea Ritmului

„Totul se scurge înăuntru sau în afară, orice lucru are durata sa, totul evoluează apoi degenerează, balansul pendulei se manifestă în toate și măsura oscilației sale la dreapta este asemănătoare cu măsura oscilației sale la stânga”.

Totul are o durată proprie. Legea pendulului guvernează toate aspectele Universului. Orice are o creștere și o descreștere, o tinerețe și o bătrânețe. Se poate spune că este ca o mișcare ciclică si repetitivă. De aici și explicația pentru suișurile și coborâșurile din viața noastă. Totul evoluează și apoi degenerează. Trebuie doar să acceptam un final și să așteptăm ca mișcarea să se schimbe. Nu descurajarea este soluția, ci alegerea altui drum, cu gândire de înaltă vibrație. Un sfârșit este un nou început.

Legea Cauzei și Efectului

Unii o numesc Karma. Această Lege spune că fiecare acțiune are și reacțiune, că orice dai vei primi înapoi. Este un schimb de energie, orice energie trimisă se va întoarce ca un boomerang. Energie negativă trimiti energie negativă primești, valabil și pentru cea pozitivă. Această lege arată că nimic nu este întâmplător, nimic nu este la voia hazardului. Evenimentele se produc, sunt o consecință a evenimentelor precedente.

Orice gând, cuvânt sau acțiune a noastră va determina un eveniment, un efect care se va materializa în timp. Pentru a ne modela viitorul trebuie să învățăm să ne stăpânim mintea. Această lege își găsește aplicarea în toate cele trei planuri: spiritual, mental și fizic. În plan spiritual, cauza și efectul se petrec instantaneu. În cazul planului mental și fizic, iluzia timpului și a spațiului produce un decalaj între cauză și efect. Un bine făcut se va întoarce cu siguranță, însă, așa cum spuneam, poate fi un decalaj creat de iluzia timpului și a spațiului, ceea ce înseamnă că se poate întâmpla în viața de acum sau într-o viață viitoare, la fel cum suferința, fie ea de orice natură, poate avea cauza din altă viață. Mare atenție, emitem ceea ce suntem și atragem prin rezonanță ceea ce corespunde emisiei noastre.

Legea Genului

„Genul se află în tot ceea ce este, orice lucru funcționează fie după principii masculine, fie după principii feminine”. 

Doar că, luate separat ca principii, nu au capacitatea de a zămisli. Această lege consideră că nimeni și nimic nu este în totalitate masculin sau feminin. Polul pozitiv este considerat bărbatul și polul negativ este considerat femeia. Această lege se manifestă pe orice plan al vieții. Această lege trebuie citită si recitită, înțeleasă cu sufletul, pentru că numai atunci vom înțelege ce înseamnă cu adevărat a fi complet.

Ți-a placut articolul?

Lasă un răspuns