Bijuteriile din aur sau argint au influență asupra aurei și sănătății noastre, ele ne pot influența evenimentele din viață

Bijuteriile din aur sau argint au influență asupra aurei și sănătății noastre, ele ne pot influența evenimentele din viață. Bijuteriile din metale prețioase sunt nobile și din toate timpurile fac parte din arsenalul de înfrumusețare al femeilor.

Aurul, din cele mai vechi timpuri a fost asociat cu Soarele, această simbolistică s-a păstrat și astăzi în multe tradiții și doctrine ezoterice. Inițiații în ezoterism conferă aurului valențe universale, precum: vitalitatea, viața, sănătatea, înțelepciunea, lumina, virtutea, uniunea, prosperitatea. Ei consideră că a purta zilnic bijuterii din aur duce la creșterea charismei și capacității de a-i conduce și de a-i coordona pe ceilalți, la creșterea încrederii în sine și a optimismului, chiar îmbunătățind prestigiul social.

Podoabele din aur au fost dintotdeauna apanajul regilor, împăraților și tuturor conducătorilor. În India Antică se credea că aurul este un produs al focului solar, ba chiar divin. În India şi China, timp de milenii s-au pregătit elixiruri de nemurire pe bază de aur. Picturile, statuile lui Gautama Buddha, erau aurite, semn al iluminării și al perfecțiunii absolute. Icoanele ortodoxe în stil bizantin au fundalul aurit. Evreii au un cult al aurului pomenit în Vechiul Testament. Abraham era un personaj deosebit de bogat, care deținea mari cantități de aur şi de argint.

Din cele mai vechi timpuri, aurul a fost un simbol al materializării spiritualului și religiosului. Transformarea aurului în monedă de schimb a pervertit simbolistica lui transformând totul în dorința de acumulare și lăcomie. Înțelepții spuneau că, „Este pe atât de greu să-l utilizezi corect, pe cât de dificil este să-l dobândeşti”.

Din punct de vedere spiritual, este recomandat să nu ajungi sclavul aurului sau al banului, să nu fii copleșit de puterea lor, ci să fii tu stăpânul lor.

Aurul și argintul, purtate sub forma bijuteriilor, influențează câmpul energetic din jur. Oamenii de știință care studiază siderismul au demonstrat că, la aplicarea aurului, cuprului, plumbului sau zincului pe o zonă afectată de o boală, se naște curent electric la contactul cu pielea, iar fluxul acestuia începe imediat să „curețe” mediul.

Un grup de cercetători americani afirmă că aurul are efecte pozitive asupra stării sufletești, asupra depresiilor sezoniere, inspirând încredere în viitor.

Cei care suferă de aritmii, ar trebui să poarte la gât un medalion sau o cruce din aur.

Argintul a fost considerat din toate timpurile doctorul casei datorită proprietăților lui antibacteriene. Este dovedit arheologic că dacii purificau apa cu site din argint. Argintul are efecte asupra stării de spirit, întărindu-ne trăirile și absorbind emoțiile negative.

Purtate zilnic, bijuteriile din argint calmează nervozitatea, ține stresul la distanță și înlătură durerile de cap. Argintul ne scapă de deochi și stimulează intuiția.

Cu ajutorul argintului sunt tratați cei cu arsuri severe, deoarece eliberează ioni negativi, care au acțiune germicidă. El este utilizat la confecționarea instrumentelor medicale și protezelor.

Doctorul Henry Margraff a demonstrat faptul că argintul are capacitatea de a distruge, în doar 6 minute, peste 650 de microorganisme, viruși și bacterii.

Apa păstrată în vase de argint are proprietăți de antibiotic natural. Tacâmurile și vesela din argint, folosite uzual, ne feresc de boli.

În cazul bijuteriilor, este recomandat să fie lucrate în combinație cu pietre semiprețioase sau prețioase pentru a intensifica efectele benefice ale acestora.

Argintul este cel mai mare captator de energii benefice. Biserica nu folosește un pocal din aur, toate sunt din argint. Argintul încarcă chakra inimii cu bunătate.

Pentru cei născuți în zodii de foc este benefic să poarte aur, deoarece, se spune, ar fi ghidați de solarieni, dar totul trebuie făcut cu discreție și eleganță, în niciun caz opulent sau ostentativ.

Aurul are proprietatea de a proteja împotriva energiilor negative și de a aduce fericirea și pacea celor din zodiile de foc, dar doar acelora care vor ști să îl poarte corect.

Aurul este un metal recomandat în special berbecilor, leilor și săgetătorilor dar, ocazional, poate fi purtat și de raci, scorpioni și pești, dacă știu cum să-l poarte. Purtat zilnic, va crea probleme taurilor, gemenilor, fecioarelor și vărsătorilor, în timp ce balanțele și capricornii trebuie să evite total purtarea oricărei bijuterii din aur.

Bijuteriile au o încărcătură spirituală, vibrațională, uriașă. Trebuie să învățăm cum să le folosim și vom putea atrage norocul de partea noastră. Nu purtați aurul mai jos de talie, sub forma brățărilor de picior sau a lanțurilor decorative pentru zona taliei, asta atrage ghinion.

Unele bijuterii sunt purtătoare de ghinion, fapt pentru care trebuie să fim atenți la o serie de particularități ale acestora. Aurul are o încărcătură malefică față de argint și, de aceea, orice bijuterie din aur, cumpărată sau primită, înainte de a o purta, trebuie curățată de tot răul pe care-l poartă.

Aurul imprimă foarte ușor orice energie din preajma lui și poate fi o bijuterie nouă, dar care a fost admirată cu jind sau invidie în vitrină, sau poate cineva a probat-o, motiv pentru care îți va aduce energie negativă și îți va purta ghinion.

Orice bijuterie nouă trebuie ținută 7 zile în agheasmă și apoi poate fi purtată.

Diamantele se curăță în apă cu sare neiodată și lăsate acolo cel puțin 24 de ore.

Nu toate bijuteriile agrează sarea mare, grijă la perle și la opal, ele trebuie ținute în agheasmă pentru a nu le deteriora.

Ințiații în tainele ezoterismului recomandă femeilor să nu poarte mult timp una și aceeași bijuterie și, dacă totuși se întâmplă, să o curețe măcar o dată pe lună, pentru a nu avea efecte negative asupra lor. Tot ei mai spun că femeile își pot schimba simțitor soarta dacă își vor schimba bijuteriile mai des și dacă vor avea grijă ca acestea să fie curate și îngrijite. Această practică poate aduce abundență în viața oricărei femei și evenimente care pot schimba pozitiv soarta.

Bijuteriile din aur moștenite păstrează amprenta energetică a propietarului, prin acumulare energetică în timp. Aceste bijuterii sunt foarte greu de curățat, sau aproape imposibil. Oricât de mult țineți la o astfel de bijuterie și indiferent cui din familia dumneavoastră a aparținut curățați-o și urmăriți cu atenție evenimentele care apar după ce a ajuns în posesia voastră și ați început să o purtați. Cel mai bine este să aveți bijuterii pe care doar dumneavoastră le-ați purtat și încărcat cu energia proprie. Dacă ați avut un eveniment dureros sau aveți bijuterii pe care le asociați cu evenimente neplăcute din viața dumneavoastră renunțați la ele și nici nu le faceți cadou persoanelor apropiate, veți transfera celor dragi și încărcătura energetică acumulată în ele.

Știți povestea Diamantului Hope provenit din India, despre care se spune că aduce ghinion, sau chiar moartea proprietarului său?

Este cel mai frumos și cunoscut diamant din lume și atrage fascinația și curiozitatea oamenilor, nu doar pentru frumusețea sa, ci și datorită blestemului pe care-l poartă. Primul proprietar cunoscut a fost negustorul francez Jean-Baptiste Tavernier, care a ajuns în posesia diamantului furându-l din fruntea (sau ochiul) statuii zeiței hinduse Sita.

Tavernier a fost sfâșiat de viu de niște câini turbați într-o călătorie în Rusia, la scurt timp după ce vânduse diamantul Regelui Franței Ludovic al-XV-lea. După moartea lui Ludovic al-XV-lea, Louis al XVI-lea și soția sa Maria Antoaneta au intrat în posesia diamantului. Cei doi au fost decapitați în timpul Revoluției Franceze.

După acest eveniment, diamantul a fost furat și vândut Regelui George al IV-lea al Angliei, iar după moartea acestuia, a fost vândut pentru plata datoriilor acumulate. În anul 1939, diamantul a fost în proprietatea bancherului Henry Philip Hope, de unde a preluat numele.

Se spune că familia Hope ar fi fost și ea afectată de blestem, membrii familiei ajungând faliți. Pentru a scăpa de sărăcie familia Hope a vândut diamantul bogatei Evalyn Walsh McLean care, purtând bijuteria la gât, ajunge să fie operată de o tumoare, tocmai la gât. Primul ei copil a murit într-un accident de mașină, fiica sa s-a sinucis la 25 de ani, soţul ei a fost declarat nebun şi internat într-un institut specializat până la moarte. Ea a lasat bijuteria moștenire nepoților, dar aceștia au fost nevoiți să o vândă în 1949, la doi ani după moartea ei, pentru plata unor datorii foarte mari.

Un alt propietar al diamantului a fost sultanul Turciei Abdul Habd, care la doar un an după achiziție, ar fi fost detronat. Jaques Colette, un alt cumpărător al diamantului, s-ar fi sinucis, iar prințul Ivan Kanitovski, alt proprietar, ar fi fost omorât de revoluționari.

Harry Winston, bijutier din New York, este ultimul proprietar al diamantului și se spune că ar fi donat diamantul pentru a scăpa de blestemul care începuse să-și arate prezența în viața sa.

A fost purtat de regi și regine, vândut pentru achitarea datoriilor propietarului de nenumarate ori, furat, până când a fost donat de teama blestemului la Smithsonian Natural History Museum din SUA, unde se găsește și astăzi.

Mit sau nu, s-au creat diverse intrigi în jurul acestei bijuterii, existând dovezi că mulți dintre cei care au intrat în contact cu ea, au avut ghinion, ajungând săraci sau plini de datorii, sau murind în situații suspecte.

Așadar, pe lângă faptul că aurul și argintul emană o aură misterioasă și magică, acestea aduc sau nu beneficii asupra noastră. De aceea, atunci când decizi să achiziționezi bijuterii din aur sau argint, ține cont de beneficiile pe care acestea le pot aduce sănătații tale dar, și de încărcătura energetică pe care o poți prelua odată cu ele. Alege-le cu grijă, ține cont de tipul pietrei semiprețioase sau prețioase pe care o conține bijuteria și nu uita să o cureți înainte de a o purta.

Pietrele prețioase sau semiprețioase purtătoare de noroc, în fucție de zodie, este tema altui articol.

Ți-a placut articolul?

Lasă un răspuns